4 december 2021

3 voordelen van een dashcam in jouw auto

2 min read
dashboard camera

Autorijden is nog steeds de beste vorm van transport die er is. Maar een ongeluk zit in een klein hoekje. Daarom is het handig om accessoires in een auto te hebben zodat er minder last wordt ondervonden van de consequenties van auto-ongelukken. In dit artikel bespreken wij de dashboard camera en de 3 grote voordelen die het heeft.

dashboard camera

Een mechanische kroongetuige

Het eerste voordeel wat een dashcam biedt, is een extra getuige. Bij een ongeluk is het vaak het woord van één iemand tegenover de andere. Dit is vaak een chaotisch gebeuren en moet zoveel mogelijk worden voorkomen. Daarnaast hebben ooggetuigen altijd een bias waardoor ze incidenten verkeerd kunnen herinneren. Met een dashcam is het altijd zo dat een neutrale getuige het incident heeft opgenomen. Zo staat men veel sterker in zijn schoenen bij een eventueel juridisch conflict door een auto-ongeluk.

Fraudebesparing

Het tweede voordeel wat een dashcam biedt, is een kostenbesparing. Er zijn namelijk mensen die verzekeringsfraude proberen te plegen. Dat doen ze door middel van het gericht veroorzaken van ongelukken, om vervolgens de schuld op de ander te leggen. Daarbovenop fabriceren ze ook opgelopen lichaam letsel, zodat ze van de verzekering een premiebedrag ontvangen. Met een dashboard camera kan men duidelijk laten zien dat zij fraude plegen, en bespaart men vele euro’s. Daardoor blijft het verzekeringspremie laag. Af en toe verlaagt een verzekering zelfs de premies zodra er een dashcam in een auto is geïnstalleerd. Al met al kan men flink besparen met een apparaat als deze.

Extra beveiliging

Het derde een laatste voordeel van een dashcam in een auto installeren, is dat het een extra beveiliging voor een voertuig kan zijn. Dit komt doordat frequent een GPS functie beschikbaar is. Indien een voertuig wordt gestolen, weet men onmiddellijk de locatie te achterhalen. Daardoor kan de dader met een grotere kans gepakt worden en wordt het voertuig geretourneerd naar de rechtmatige eigenaar.

Dit waren de 3 grote voordelen die een dashcam biedt. Wij hopen hierover voldoende te hebben geïnformeerd zodat er een goede overweging kan worden gemaakt of een dashcam een juiste aankoop voor een voertuig is.

Meer verhalen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *