17 januari 2022

Bioscoopsfeer in je huiskamer creëren

2 min read

Ben je dol op de bioscoop en wil je het liefst elke dag naar de film? Tover je woonkamer dan om tot een bioscoop. Lees hier hoe je dit doet!

TV of beamer

Met een groot plat scherm krijg je meteen het bioscoopgevoel. Hang deze op de goede hoogte, zodat je relaxt kan kijken vanuit je stoel of bank. Als je een grote witte muur hebt, kan je nog meer het bioscoopgevoel krijgen door een beamer te gebruiken. Projecteer de film op de witte muur en het is net alsof je in de bioscoop zit!

Telefoon

Leg je telefoon weg, bijvoorbeeld in een lade. In de bioscoop mag je ook geen gebruik van je telefoon maken. Zonder je telefoon kan jij je veel meer concentreren op de film. Vind je het lastig om niet aan je telefoon te komen? Koop dan een telefoonkluisje. Hierop kan je een timer zetten, zodat je niet je telefoon kan gebruiken totdat de tijd om is.

Raamdecoratie

In een bioscoop is het altijd lekker donker. Hang daarom verduisterende raamdecoratie in je thuisbioscoop op. Kies bijvoorbeeld voor verduisterende rolgordijnen of vouwgordijnen van Veneta.com. Wil je de echte bioscoopsfeer? Dan ga je natuurlijk voor verduisterende gordijnen in donkerrood velours.

Meubels

Wil je investeren in jouw eigen bioscoop? Schaf dan echte bioscoopstoelen aan. Zet een tafeltje aan de zijkant om je eten en drinken op te zetten. Je kunt natuurlijk ook gewoon lekker op de bank neerploffen. Gebruik eventueel een voetensteuntje en plaats fijne kussens op je bank. Een dekentje bij de film is ook erg fijn. Dat is wel een groot voordeel van een thuisbioscoop: in de echte bioscoop pak je toch niet zo snel je dekentje erbij.

Eten

Natuurlijk hoort bij de bioscoop ook popcorn. Maak je eigen verse popcorn met een zakje mais en maak het op smaak met zout of suiker. Je kunt het maken in een pan met zonnebloemolie of olijfolie. Vergeet niet de deksel erop te doen, anders wordt het een grote rotzooi in je keuken. Er zijn ook speciale herbruikbare verpakkingen waar je popcorn mais in kunt doen. De popcorn bereid je dan door het zakje met popcorn mais een paar minuten in de magnetron op te warmen. Wil je eens iets anders? Probeer dan popcorn met kaneel en suiker, Parmezaanse kaas en pizza kruidenmix of rode curry kruidenmix met honing en sesamolie. Het is extra leuk om de popcorn in een popcornverpakking te serveren. Nacho’s zijn ook een goede keuze als filmsnack. De lekkerste nacho’s zijn bestrooid met kaas en eventueel pepers. Serveer er een lekkere zelfgemaakte salsasaus of guacamole erbij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *