4 december 2021

Haartransplantatie, hoe werkt dat?

2 min read

Als je erover nadenkt om een haartransplantatie te ondergaan is het belangrijk dat je precies weet hoe het werkt. Er kunnen verschillende technieken worden gebruikt om de operatie uit te voeren. De meest voorkomende technieken zijn de FUE methode en de FUT methode. In dit artikel leggen we je uit hoe deze technieken werken en welke het beste is. 

Verschillende haartransplantatie methodes

Er zijn diverse haartransplantatie technieken die gebruikt kunnen worden. De meest gebruikte technieken zijn de FUE- en de FUT methode. We gaan over deze twee methodes wat dieper in, in dit artikel. Het verschil tussen de twee methodes is eigenlijk de manier waarop de haren worden verwijderd van het donorgebied en hoe de haren geprepareerd worden. Grafts terugplaatsen, dit is dus de haarimplantatie worden bij beide methodes uitgevoerd door middel van het Slit techniek. Dit houdt in dat er met een minuscuul mesje een kleine incisie gemaakt wordt op de plaats waar het donorhaar terecht moet komen.

FUE methode

Bij de FUE techniek worden de grafts één voor één verwijderd van het donorgebied. Het wordt losgehaald met een holle punch. Deze maakt half draaiende beweging waardoor graft loslaat. Dit kan ook worden gedaan met een motor punch wat een stuk sneller is maar het vergroot wel de kans op beschadigen. Daarom wordt er in de meeste gevallen een hand punch gebruikt. Wanneer de grafts één voor één zijn verwijderd worden deze geplaatst in een vloeistof zodat de implantaten goed blijft. Zo kunnen de grafts in een later stadium eenvoudig terug worden gezet. Met de FUE methode heb je geen zichtbare littekens.

FUT methode

Een ander veel gebruikt techniek is de FUT methode. Hierbij wordt er een stripje haar verwijderd uit het donorgebied. Vervolgens wordt dit stripje haar gehecht op de plaats waar het moet komen. Dit gebeurd met het trichoclose techniek. Het voordeel hiervan is dat littekens vrijwel niet te zien zijn. Een medisch team die bestaat uit meerdere personen zullen de grafts één voor één uit het stripje verwijderen. Deze worden gesorteerd en ook deze grafts worden in vloeistof gelegd zodat ze later eenvoudig kunnen worden geïmplanteerd. 
Bron: Visus Haarkliniek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *