17 januari 2022

Hoe ga je om met huisstofmijt op het traptapijt?

2 min read

Stof hoopt zich gemakkelijk op in vrijwel ieder huis. Helaas kan dit stof astmatische symptomen veroorzaken, zoals hoesten, een piepende ademhaling of een andere allergische reactie, waaronder huiduitslag of een verstopte neus. Deze stoffen worden ook wel allergenen genoemd. Huisstofmijt is is daar één van. Deze kunnen zich gemakkelijk nestelen in tapijten trapbekleding, waardoor die mooie traploper voor heel wat problemen kan zorgen ! Om ervoor te zorgen dat jouw trappenhuis huisstofmijtvrij is, kunnen de volgende stappen nuttig zijn.

Ga op de juiste manier om met lucht in de woning

Binnenkomend lucht kan veel schimmelsporen en andere allergenen in jouw huis brengen. Helemaal wanneer het pollenseizoen begint, is het aan te raden om vooral geen ventilatoren te gebruiken. Dit kan ertoe leiden dat pollen en huisstofmijt zich in onder meer in jouw tapijten trapbekleding weten te nestelen. Over het algemeen is het beter om een airconditioning te gebruiken, om de hoeveelheid pollen, schimmelsporen en andere soorten allergenen die jouw huis binnenkomen te verminderen.

Het is uiteraard wel belangrijk om jouw woning te blijven ventileren. Wil je jouw ramen toch openhouden en genieten van een gezonde lucht die geen allergische reactie uitlokt, dan kan een luchtreiniger met een speciale HEPA-filter helpen. Dit apparaat zorgt ervoor dat bepaalde allergenen worden verwijderd uit de lucht in jouw woning.

Vervang het tapijt voor vinyl overzettreden

Mocht het reinigen van de lucht en een goede schoonmaakbeurt geen oplossing kunnen bieden, dan kan je ervoor kiezen om vloerkleden en tapijten trapbekleding te verwijderen. Als dit de trap negatief beïnvloedt, dan kan het een goed idee zijn om te beginnen met een vinyl traprenovatie. Door middel van vinyl overzettreden kan je jouw woning zoveel als mogelijk ontdoen van huisstofmijt en zorg je bovendien voor een geheel nieuwe look en feel van het trappenhuis! Overzetreden die gemaakt zijn van vinyl, zijn gemakkelijk te installeren en trekken geen stof aan. Tevens zijn dit soort traptreden onderhoudsvrij en gemakkelijk te installeren. Op Traprenovatie-expert.be vind je diverse mogelijkheden ter vervanging van de tapijten traploper. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *