4 december 2021

Kansen pakken, wordt ZZP’er!

3 min read

De laatste maanden is er erg veel veranderd in België en de rest van de wereld. We moeten ons aan verschillende regels houden, wat veel impact hebben op onze dagelijkse gewoontes en ons werk. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je contract niet wordt verlengd of dat het bedrijf je wilt ontslaan, maar zullen er ook vele nieuwe kansen op je te wachten staan. Voor ZZP’ers kan een onzekere tijd ook een mooie kans zijn om hun slag te slaan. In dit blog zullen we je er meer over vertellen en geven we je graag tips voor een goede start!

Wat is een ZZP’er?

ZZP’er is de afkorting voor Zelfstandige Zonder Personeel. Tijdens je werkzaamheden ga je geheel voor jezelf aan de slag, zonder dat je rekening hoeft te houden met directe collega’s. Wanneer je bijvoorbeeld bij een grote bouwklus wordt ingehuurd, zul je met elkaar samenwerken, maar ben je niet verantwoordelijk voor de ander. Als zelfstandig ondernemer heb je erg veel zelf in de hand, waardoor je dus ook zelf kunt kiezen wat je verdiend, hoe lang je werkt en wanneer je werkt! Ook zul je rekening moeten houden met je eigen boekhouding en zul je een prijs op moeten stellen die zo winstgevend mogelijk voor je is! Meer informatie over alle eisen zul je ook vinden op de website van de Kamer van Koophandel. 

Het kopen van een eigen bedrijfsbus

Wanneer je wilt starten als zelfstandig ondernemer, zal het je erg goed doen om een eigen bedrijfsbus aan te schaffen. Voor iedere branche kun je een camionette kopen, waar er dan natuurlijk wel verschillende eisen zullen zitten. Wanneer je werkt in de bouwsector zul je over een andere camionette moeten beschikken dan wanneer je een camionette nodig hebt voor in bijvoorbeeld de zorgsector. 

Een camionette kopen brengt vele voordelen met zich mee. een bestelbus beschikt over erg veel ruimte om te kunnen adverteren. Besticker je camionette met je logo en de werkzaamheden die je verricht, zodat je altijd reclame wilt maken wanneer je aan het werk bent!

De voordelen van een camionette kopen

Een camionette kopen brengt dus vele voordelen met zich mee. Als zelfstandig ondernemer wil je namelijk zoveel mogelijk naamsbekendheid opbouwen, waar je met het bestickeren van je camionette al een grote stap mee kunt maken. Door het logo en je werkzaamheden duidelijk te laten zien in opvallende kleuren, zal jouw bedrijf bij vele mensen opvallen en houd je hier wellicht een aantal klanten aan over!

Een ander voordeel van het kopen van een camionette, is dat je beschikt over een eigen auto en je jezelf dus niet hoeft te houden aan de normen en waarden van een werkgever. Voor jezelf stel je de juiste normen en waarden, maar ook regels op, zodat je dus ook voor jezelf zou kunnen kiezen om de camionette eens voor privé te gebruiken!

Nu zijn er natuurlijk nog veel meer voordelen verbonden aan een camionette. Wil je een camionette kopen? Kijk dan eens goed naar verschillende reviews en ga na wat de andere voordelen zijn. Succes met zoeken!