4 december 2021

Hoe moet ge een bad plaatsen in uw badkamer

2 min read

Wanneer u uw badkamer wil verbouwen en besluit om een ligbad te plaatsen zijn er een aantal dingen waarmee ge rekening moet houden. Hebt ge bijvoorbeeld wel nagedacht over de muurbalkjes en het servicegat? Nee? Dan is het verstandig dat ge dit blog even doorleest. Hierin wordt namelijk het een en ander verteld over hoe ge een bad moet plaatsen!

Stap 1: Wat wordt de plek van het bad?

Om te beginnen moet ge eerst een badkuip aanschaffen. Ook moet ge alvast het andere sanitair kopen om een mooie indeling te kunnen maken van de nieuwe badkamer. Ge kunt het beste een bad van Douche Concurrent aanschaffen. Hier hebben ze namelijk een reuze aanbod in badkamer benodigdheden.

De plek waar uw bad komt te staan moet goed gekozen worden, anders kunt ge er later spijt van krijgen. Zet de badkuip eens op de plek die ge in gedachten heeft. Hoe staat het? Als ge tevreden bent kunt ge gaan beginnen met het waterpas afstellen van de badkuip. Als het niet waterpas staat gaat ge dat merken wanneer ge in het bad ligt!

Een goede manier om te controleren of het water wel goed wegloopt is om de afvoer alvast aan te sluiten en een beetje water in de kuip te laten lopen. Als het goed wegloopt staat het bad perfect en zo niet, dan moet ge de poten nogmaals afstellen.

Stap 2: teken de randen af en plaats balken op de muur

Als ge een losstaand bad heeft wil installeren kunt ge deze stap overslaan. Wanneer ge wel een bad hebt dat aan de muur vast komt te staan is het goed om de hoogte van het bad af te tekenen. Dit helpt bij het plaatsen van de balkjes op de muur. Wanneer ge de balkjes geplaatst hebt kunt ge alvast door naar stap 3.

Stap 3: maak een ombouw voor het bad

Het is niet mooi om uw badkuip zomaar los in de badkamer te plaatsen zonder muur eromheen. Om het een wat fraaiere uitstraling te geven bouwt ge een muur tot de hoogte van de badkuip. Onthoudt wel dat ge een service gat open moet houden voor wanneer er een verstopping is in de afvoer!

U kunt dit muurtje afwerken zoals ge het zelf wil.

Stap 4: plaats het bad

Wanneer het muurtje helemaal afgemaakt is kunt ge de badkuip erin plaatsen. Kit de onderste rand goed af, anders hebt ge kans dat er water onderdoor kan lopen. Dit kitten doet ge opnieuw wanneer het bad in de ombouw is gezakt. Sluit de afvoerdelen aan elkaar aan en voilà! Uw bad moet even drogen maar daarna is het klaar voor gebruik.