23 oktober 2021

Tiny House Trend

2 min read

De wens om te minimaliseren is de laatste jaren gestaag toegenomen. Het boegbeeld van deze beweging zijn de zogenaamde Tiny Houses, die een groeiende populariteit genieten. Een tiny house is een huisje dat tot in de laatste detail is uitgedacht en met veel aandacht voor detail is ingericht. Tiny houses zijn door en door zelfvoorzienend en tegelijkertijd gezellig. 

De hoogwaardige materialen van zowel de constructie als de inrichting staan garant voor een lange levensduur. Dit betekend dat ze niet voortdurend vervangen hoeven te worden, wat op zijn beurt weer kostbare grondstoffen bespaart. 

De inrichting van tiny houses

De inrichting van een tiny house is heel belangrijk. Het moet goed aansluiten op de woonwensen van de bewoner. Daarom is het van vitaal belang dat een meubelstuk op veel verschillende manieren kan worden gebruikt. Want als het meerdere functies tegelijk vervult, is er over het geheel genomen minder meubilair nodig. 

In een tiny house is er bijvoorbeeld vaak een uitklapbare tafel die kan worden uitgeklapt en weer gesloten wanneer dat nodig is. Multifunctionele meubels zijn een echt ruimtewonder en bieden je extra opbergruimte. De slimme combinaties roepen een tweede kamer op waar er geen is. Waardoor je er veel ruimte mee kan winnen binnen je eigen vier muren.

Slaapbanken zijn de klassiekers van het multifunctionele meubilair. Overdag zit je met je gasten op de bank onder het genot van koffie en gebak – ‘s avonds verandert u de zithoek in een zacht bed voor je bezoek. En de volgende ochtend berg je gewoon weer kussens en dekens op in de bedlade. Kast bedden zijn een alternatief voor de slaapbanken. Wat lijkt op een normale woonkamer kast kan in een handomdraai worden uitgeklapt tot een bed.

Woonkamer van een tiny house

De woonkamer is het hart van elk tiny house. Hier zit je samen met je vrienden, verdiep je je in een boek of ontmoet je elkaar voor een gezellige avondje televisie. In tiny houses is het woongedeelte echter vaak ook de eetkamer. Multifunctioneel meubilair is dan essentieel om van je tiny house een leefbare ruimte te maken. 

Multifunctioneel meubilair biedt slimme ideeën voor interieur liefhebbers. Als je jouw tiny house flexibel wilt inrichten, is meubilair met meerdere functies een noodzaak. Anders dan in oma’s tijd zijn multifunctionele meubelen vandaag de dag moderne meubelen met een cool design en intelligente functies.