4 december 2021

Vijf redenen om te kiezen voor laminaat

3 min read

Heb je recent een woning gekocht? Dan weet je als geen ander dat de vloer die in een koopwoning ligt niet altijd meer intact is. Er kunnen immers planken losliggen, doffe plekken zijn ontstaan of in het ergste geval zelfs gaten. Iets waar je niet op zit te wachten als je zo snel mogelijk wilt verhuizen. Daarom is het altijd verstandig om na de aankoop van een woning direct een nieuwe vloer te halen. Maar welke vloer moet je nou precies kiezen? In deze blog vertellen wij je vijf redenen om te kiezen voor het klassieke laminaat. Lees snel verder en laat je overtuigen! 

1. Geschikt voor elke ruimte 

Laminaatvloeren zijn al jarenlang de favoriet van Nederland en dit is helemaal niet zo gek. Deze vloeren zijn namelijk geschikt voor elke ruimte. Hiermee is het mogelijk om het Meister laminaat door te trekken naar diverse ruimtes. Hierbij kan je denken aan de slaapkamers, badkamer en de keuken. Bij de laatste twee ruimtes hoef je je geen zorgen te maken, want tegenwoordig is er ontzettend veel laminaat op de markt gebracht dat volledig waterbestendig is. Dit is mogelijk dankzij het antistatische oppervlak en het naadloos kliksysteem. Hiermee kan water niet meer langs de voegen naar binnen dringen. 

2. Ontzettend sterk 

Wist je dat je standaard 20 jaar garantie krijgt op laminaatvloeren? De voornaamste reden hiervoor is dat de producenten ervan overtuigd zijn dat hun vloeren ontzettend sterk zijn. Alle laminaatvloeren zijn immers voorzien van een sterke kunststof bovenlaag. Hiermee zijn de vloer uitermate geschikt voor dagelijks gebruik en zijn ze ook nog eens bestand tegen krassen. Jouw kinderen en huisdieren kunnen dus zorgeloos ravotten op de laminaatvloer zonder dat er schade ontstaat. 

3. Makkelijk te onderhouden 

Veel mensen dromen van een echte houten vloer, maar laten zich weerhouden door het vele onderhoud. Een houten vloer moet meerdere keren per jaar in de olie gezet worden om zijn glans te behouden. Dit niet ontzettend veel tijd in beslag, waardoor laminaatvloeren nog steeds mateloos populair zijn. Natuurlijk komt dit vooral doordat deze vloeren makkelijk te onderhouden zijn. Het reinigen van de vloer doe je namelijk eenvoudig met behulp van een bezem, stofzuiger en dweil. Hiermee laat je stof en vuil in een handomdraai verdwijnen, waardoor jij jarenlang plezier zult hebben van jouw laminaatvloer. 

4. Snel en eenvoudig te leggen 

Heb jij niet zoveel tijd om een vloer te leggen? Kies dan zeker weten voor een laminaatvloer of het Quickstep PVC. Beide vloeren beschikken over een handig kliksysteem waarmee je bliksemsnel een vloer legt. Dankzij het kliksysteem is het mogelijk om iedere plank één voor één aan elkaar te klikken. Hiermee leg je in zeer korte tijd een groot oppervlak neer. Daarnaast zijn beide vloeren ook gemakkelijk uit elkaar te halen mocht er iets verkeerd gaan.  

5. Niet te onderscheiden van echt hout 

Als laatste reden kunnen wij benoemen dat laminaatvloeren tegenwoordig aan de hand van de modernste technieken worden gemaakt. Dit betekent dat iedere plank is voorzien van een houtnerf die zich en voelbaar is. Door deze bijzondere techniek lijkt de vloer sprekend op een echte houten vloer en zijn beiden zelfs niet meer van elkaar te onderscheiden. Wil je al jaren een houten vloer? Dan is een laminaatvloer de perfecte oplossing! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *