17 januari 2022

Welke stijl past bij jou?

2 min read
fauteuil die industrieel is

Wanneer je begint aan een interieur project, moet je eerst vragen welke stijl je kan creëren voor je interieur, om je goed te voelen in die omgeving. In de afgelopen jaren, zijn de verlaten fabrieken, het oude magazijn, schuren te vinden in de nieuwe stijl. Van de rustieke blootgestelde afwerkingen en structurele elementen tot industriële geïnspireerde verlichtingsarmaturen, is er geen twijfel dat industriële interieurs hier zijn om te blijven.

De industriële stijl is een ontwerpvorm rond het terugbrengen van de periode die zich meer richtte op productie, mechanische creativiteit en het waarderen van onafgewerkte interieurs. De industriële interieurstijl betrekt zich op het trots tonen van de bouwmaterialen die we proberen te verbergen. Het gaat over het toevoegen van een ruwe en onafgewerkte look aan de meest doordacht ontworpen woningen.

fauteuil die industrieel is

Niet echt kleurrijk, maar wel met accenten

Het kleurenpalet moet heldere en gedurfde kleuren vermijden. In plaats daarvan moet je op zoek gaan naar warme, neutrale tinten. Laat je kleurenpalet leiden door de ruwe materialen zoals ze gebruikt worden in een authentieke industriële omgeving.

De vloer is gepolijst beton. Een houten of stenen vloer is ook een goede optie.

Grote comfortabele banken werken naast de industriële accent stukken en kunstwerken. Ook de fauteuil die industrieel is doet het goed. Industriële wand ontwerpen kunnen een of twee stukken van abstracte kunst of fotografie laten zien. Planten zullen ook kleur en leven toevoegen aan je omgeving, dus je kunt op zoek gaan naar een paar echt grote blad planten met een aantal grote potten. Zoek een niet te groot fauteuil die industrieel is want de ruimte moet schoon en ruim blijven.

Je bepaalt veel zelf

Om er achter te komen wat voor soort industriële look jij mooi vindt, hoef je alleen maar te kijken naar gebouwen met een historisch verleden om creatieve ideeën op te doen. Blootliggende bakstenen muren, houten dakspanten en stalen kolommen zijn gebruikelijk in pakhuis- en productie wijken.

In de tijd dat er over de hele wereld staal en ijzer werd geproduceerd, werden industriële producten en metalen prominent gebruikt in verlichtingsarmaturen en loodgieterswerk, Vandaag is het gebruik van smeedijzer een industrieel stijlelement dat verbazend goed in het eigentijdse huis past.

Het mooie van industriële design elementen in je huis is de mogelijkheid om de huidige stijlen te combineren met oudere details.

Gedurfde afbeeldingen, muurschilderingen, schilderijen en zelfs het schilderen van gedurfde symbolen op een zichtbare bakstenen muur zullen direct een accentmuur in je woonkamer of slaapkamer vormen.

Ook met je eigen kunstwerk ideeën, zoals symbolen, literaire nummers en letters, of zelfs het abstracte schilderij, kun je een karakterloze en saaie muur omvormen in kunst.

Meer verhalen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *