17 januari 2022

Zomerkleding voor mannen

2 min read

De zomer is in aantocht en dat brengt warm weer en nieuwe kleding met zich mee. En dan is het ook ontzettend fijn dat we eindelijk weer kunnen winkelen. In dit artikel bespreken we de mode voor aankomende zomer. We focussen vooral op modetips voor mannen. Want veel mannen willen wel stijlvol gekleed gaan maar weten niet precies hoe ze dit moeten aanpakken.

Kleur

De zomer is de perfecte tijd om meer kleur in je garderobe te injecteren, zowel casual als met nette outfits. Werk dus in enkele van die zomerse tinten zoals pastelkleuren (roze, blauw, groen, geel) en experimenteer met lichtere neutrale tinten zoals bruin, lichtgrijs en olijfgroen met zowel je nette kleding als je vrijetijdskleding.

Lichte stoffen

Door de juiste lichtgewicht stoffen te kiezen, zoals linnen, katoen en seersucker, kun je je zowel stijlvol als koel houden in de hitte. Katoen is de beste optie voor je pakken, korte broeken en broeken en ziet er zowel scherp als knapperig uit. Linnen is een geweldige optie voor casual en nette overhemden om koel en luchtig te blijven. Een scherpe blazer van linnen of linnenmix ziet er geweldig uit voor zomerse bruiloften of meer formele gelegenheden. Een waarschuwing: sla linnen broeken over. Goede merken zijn quotrell en iceberg.

Geen sokken

Sokloos gaan helpt je niet alleen om koel te blijven, maar geeft je ook enkele "coole" punten. (Zie je wat we daar hebben gedaan?). Zorg ervoor dat u het op de juiste manier doet. No-show sokken zijn de beste manier om te gaan, maar als je blootsvoets gaat, neem dan enkele voorzorgsmaatregelen met voetpoeder. Bekijk hier onze gids en tips voor no-show sokken.

Geen zware stoffen

Sla zware wol, breisels en tweeds over tijdens de zomermaanden. Je zult je niet alleen ellendig voelen, het ziet er gewoon niet goed uit. Blijf bij stoffen zoals katoen en linnen, en in lichte gewichten; denim of lichter, dat is alles.

Geen flipflops

Als je op of op weg bent van / naar een watermassa is dat prima, maar in elke andere situatie, hoe casual ook, passen geen sandalen. Kies voor canvas sneakers of andere vrijetijdsschoenen zoals bootschoenen / chauffeurs of espadrilles. Vergeet niet om onze selectie voor de beste herenschoenen voor de zomer te bekijken.

Niet te casual

Kijk, we snappen het, hoge temps en informele sociale situaties kunnen verkleden aanmoedigen, maar het is geen excuus om je niet stijlvol en gepast te kleden. Je kunt er altijd scherp en tijdloos uitzien door simpelweg een rotatie van essentiële items in de juiste kleuren en materialen te houden. Er is geen excuus voor tanktops en basketbalshorts die vrouwen slaan, hoe warm het ook is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *